En hvalp fra Kennel Dream of Silence's.
Hos kennel Dream of Silence's bliver det at lave et kuld hvalpe taget seriøst...
Forældrene til et kuld hvalpe bliver valgt ud med omhu, de skal passe sammen ekstriørmæssigt og der bliver ikke gået på kompromis med sundhed og temperament. vi opdrætter kun hvalpe med DKK stambøger..
De første 9 uger af hvalpens liv hvor den er hos os, er meget vigtig for både dens fysiske og mentale udvikling.
Her vokser hvalpene op inde i huset hvor de har god kontakt med mennesker
og andre hunde, der bliver gjort meget for at præge hvalpene og hver enkelt hvalps daglige behov for kontakt og stimulering bliver tilgodeset, så de har en solid rygsæk med når efter 9 uger sammen med mor er klar til at rejse ud og opleve den store verden sammen med deres nye familie
Når hvalpene kan begynde at gå starter træningen i bla. renlighed og i at komme når man kalder på dem.
De møder børn i forskellig aldre, andre hunde, kommer ud og køre bil flere gange, div. huslige lyde og meget, meget andet.
Både mor og hvalpe bliver fodret med foder af høj kvalitet, så den rette ernæring sikres for hvalpenes udvikling og velvære
Når hvalpene er blevet 2 uger gamle tager de meget gerne imod besøg fra deres nye familier.
Jeg sælger kun mine hvalpe til seriøse købere som kan give hvalpen et godt og blivende hjem med en indholdsrig dagligdag, derfor vil man også først skulle godkendes som kommende køber hos mig og forbeholder mig altid retten til at sige nej til en evt. køber...
Hvis man er interesseret kan man kontakte mig hvorefter vi sammen finder en dag hvor man kan komme på forbesøg og samtid vil man kunne blive godkendt.
For at kunne vælge de rigtige hvalpe til de rigtige hjem er det vigtig at du/I har gjort dig/jer nogle tanker om hvad du vil med hvalpen og hvad du kan byde den i fremtiden.
Hvalp vil blive fordelt når de er 7-8 uger sådan at de passer bedst til de familier der er blevet godkendt til en hvalp.
Det er ikke muligt at vælge en bestemt farve ved mig, man kan vælge hvilket køn man gerne ønsker sig, dette er for at jeg som opdrætter kan pladser mine hvalpe bedst muligt, så de passer til deres nye hjem.
Der vil løbende blive opdateret på hjemmesiden og facebook, med billeder og info omkring hvad hvalpene oplever og i er selvfølgelig altid velkommen til at ringe eller sende en mail hvis i mangler svar på nogle spørgsmål eller bare vil høre hvordan det går med de små
Hvalpene får et grundig sundhedstjek af dyrlægen, bliver vacineret og chippet og bliver selvfølgelig passet med ormekur.
med hvalpen følger der:
-DKK stambog
-DKK købsaftale
-sundhedsbog fra dyrlægen
-De vil være orme behandlet 3 gang
-Vaccineret 1.gang
-Et tæppe med lugt fra mor og kuldsøsken
-Hvalpepakke fra Royal Canin med foder
-vejledning omkring pelspleje og pasning
-hvalpe pakke fra Opdrætter
- skal hvalpen flytte udenfor landets grænser sørger jeg for evt. ekstra vaccine og ormebehandling og hjælper med at få div. dokumenter i orden.
En DKK stambog er ikke længere bare en DKK stambog...
i 2013 ændrede dansk kennel klub deres regler for stambogsføring af hvalpe..
ansvaret for sunde og racetypiske hunde er nu blevet lagt i opdrætterens hænder
Dansk Kennel Klub opererer nu med to typer stambøger kaldet Basis og Basis Plus.
Forældredyrenes opfyldelse af hhv. avlsrestriktioner og avlsanbefalinger er afgørende for hvilken type stambog afkommet får
Basis stambøger gives til afkom hvor begge forældre opfylder racens avlsrestriktioner. Det kan f.eks. være krav om kendt status for HD (hofteledsdysplasi) eller undersøgelse for arvelige øjensygdomme.
Basis Plus stambøger gives til afkom efter forældre der, udover avlsrestriktionerne, også opfylder racens avlsanbefalinger. Avlsanbefalinger kan f.eks. omfatte yderligere sundhedskrav, vurdering af hundens eksteriør og mentalitet eller præmiering på relevante brugsprøver.
Avlsrestriktioner for Engelsk Cocker spaniel:
Øjenkrav: Begge forældre skal før første parring være øjenundersøgt af et medlem af Den Danske Dyrlægeforenings øjenpanel eller anden af DKK godkendt øjendyrlæge. Undersøgelsen kan tidligst foretages når hunden er 12 måneder gammel. Denne øjenlysning gælder indtil hunden fylder 5 år. Forældredyr, der anvendes i avl efter de er fyldt 5 år, skal være øjenundersøgt igen inden parring. Er hunden øjenundersøgt indenfor de sidste 12 måneder før 5 års dagen, er dette dog tilstrækkeligt.
Hunde med påvist PRA må ikke bruges i avl.
Hunde med påvist distichiasis i udtalt grad må ikke bruges i avl, se nedenfor*
For hunde der er DNA testet for prcd/PRA gælder at bærere må parres med fri. En DNA test gælder for livstid. Hvis begge forældredyr er kendt fri for prcd/PRA registreres afkommet automatisk "Fri grundet forfædrenes DNA-test".
Det skal på behørig vis dokumenteres, at faderen til et hvalpekuld har normale testikler på normal plads. Dette kan dokumenteres enten i form af en dyrlægeattest eller hvis hunden har en præmiering fra en FCI/DKK anerkendt udstilling.
Der henvises herudover til DKK’s stambogsføringsregler
Avlsanbefalinger for Engelsk Cocker Spaniel:
For at få påtegningen ”Denne hund er avlet efter Spanielklubbens og DKK’s avlsanbefalinger” på stambogen skal følgende være opfyldt:
1. Begge forældre skal før parring have HD status A, B eller C registreret i DKK.
2. Begge forældre skal være øjenundersøgt indenfor en periode på 12 måneder forud for parringstidspunktet og må ikke være registreret med samme øjensygdom i DKK. Undtaget herfor er distichiasis, som er dækket af punkt 3.
3. Forældre med påvist distichiasis, skal før parring have en grad registreret i DKK, se nedenfor* Hvis den ene forælder har distichiasis i middel grad, skal den anden forælder være fri eller maksimalt have distichiasis i let grad. Hunde med distichiasis i let grad kan parres frit.
4. Begge forældredyr skal før parring være præmieret på en FCI/DKK anerkendt udstilling med mindst Very Good
*Graduering af distichiasis i ”let”, ”middel” eller ”udtalt” er indført i en 5-årig forsøgsperiode fra 1. august 2013 – 31.juli 2018. I forhold til stambogsføring vil det være en hunds højeste grad af distichiasis der er gældende, uanset om den ved en anden øjenundersøgelse har fået konstateret en mildere grad.
Ved brug af udenlandsk avlspartner skal denne have en godkendt øjenlysningsattest (ECVO, ACVO, CERF eller OFA) registreret i DKK, men kravet om graduering af distichiasis bortfalder.
Ved parring med en udenlandsk hanhund uden graduering, kan afkommet få stambog med påtegning såfremt den danske tæve er fri eller maksimalt har distichiasis i let grad.